Jambalaya to tradycyjne danie z Luizjany. Jest to połączenie kuchni hiszpańskiej, francuskiej i afrykańskiej. Wegańska jambalaya, to moja wariacja na temat tego klasycznego kreolskiego dania!
Dzisiaj zabieram Was w kulinarną podróż, której celem jest jambalaya bez mięsa – czyli absolutnie pyszna, wegańska jambalaya z tofu. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji spróbować tej wersji kultowego dania, przygotujcie się na prawdziwą eksplozję smaków! Uwielbiam eksperymentować w kuchni, a ten przepis to mój sposób na połączenie tradycyjnych, kreolskich aromatów z nowoczesnym, roślinnym podejściem. Dlatego zapraszam Was do odkrywania ze mną tajników przepisu na jambalaye z tofu, który jest nie tylko zdrowy, ale też niezwykle satysfakcjonują…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay
Orzechowy posmak i dodatek aromatycznych ziół świetnie przełamuje chrupiąca marchewka i warzywa z marynowanym tofu, pycha!
Seitan w sosie beszamelowym curry
Seitan to azjatycki zamiennik mięsa, składający się z czystego glutenu. Seitan w aromatycznym sosie beszamelowym curry to idealne danie dla …
Chilli sin carne dyniowe (wegańskie)
Mocno aromatyczne, mocno sycące, chilli sin carne dyniowe to wegańska wersja tradycyjnego meksykańskiego dania chilli con carne.
Czerwona soczewica z pomidorami i papryką wędzoną
Chcąc wypróbować wędzoną paprykę przygotowałam ten dodatek do dań, po czym kompletnie się w nim zakochałam. Robiłam już nie raz …