Wegańska kwaśnica góralska

160 min
4 porcje
546 kcal
Wegańska kwaśnica góralska
Wegańska kwaśnica góralska – rozgrzewająca zupa inspirowana tradycyjną kuchnią, w 100% roślinna. Bogactwo warzyw korzeniowych (pietruszka, marchew, seler) z nutą wędzonej papryki i aromatem jałowca. Przygotowanie zajmuje 2,5 godziny, a porcja dostarcza aż 20g białka i mnóstwo błonnika. Doskonałe źródło witamin z grupy B i minerałów wzmacniających odporność. Idealna na mroźne dni jako sycący obiad. Podawaj z chlebem żytnim na zakwasie dla pełni smaku.
40 min
Przygotowanie
120 min
Gotowanie
160 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/27 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/27
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Wegański krupnik bez mięsa
🌱 Wegańska

Wegański krupnik bez mięsa

Kto powiedział, że krupnik musi mieć mięso, żeby smakować jak milion dolarów? Niech pierwszy rzuci marchewką! Dziś udowodnię Ci, że …

35 min
8
146
P
Przepisydlazielonych.pl
Zapiekanka selerowa
🌱 Wegańska

Zapiekanka selerowa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

85 min
6
385
J
Jadlonomia.com
Gazpacho czy salmorejo? Chłodnik ulubiony
🌱 Wegańska

Gazpacho czy salmorejo? Chłodnik ulubiony

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

15 min
4
231
J
Jadlonomia.com
Zupa krem z cukinii
🌱 Wegańska

Zupa krem z cukinii

Cukinia jest warzywem, które przez praktycznie cały rok można dostać w marketach, ale sezon na nią przypada w lecie. To …

30 min
4
220
P
Przepisydlazielonych.pl