
Wegańska kwaśnica góralska – rozgrzewająca zupa inspirowana tradycyjną kuchnią, w 100% roślinna. Bogactwo warzyw korzeniowych (pietruszka, marchew, seler) z nutą wędzonej papryki i aromatem jałowca. Przygotowanie zajmuje 2,5 godziny, a porcja dostarcza aż 20g białka i mnóstwo błonnika. Doskonałe źródło witamin z grupy B i minerałów wzmacniających odporność. Idealna na mroźne dni jako sycący obiad. Podawaj z chlebem żytnim na zakwasie dla pełni smaku.
40 min
Przygotowanie
120 min
Gotowanie
160 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/27 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/27
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegański krupnik bez mięsa
Kto powiedział, że krupnik musi mieć mięso, żeby smakować jak milion dolarów? Niech pierwszy rzuci marchewką! Dziś udowodnię Ci, że …
35 min
8
146
P
Przepisydlazielonych.pl
Zapiekanka selerowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
85 min
6
385
J
Jadlonomia.com
Gazpacho czy salmorejo? Chłodnik ulubiony
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
15 min
4
231
J
Jadlonomia.com
Zupa krem z cukinii
Cukinia jest warzywem, które przez praktycznie cały rok można dostać w marketach, ale sezon na nią przypada w lecie. To …
30 min
4
220
P
Przepisydlazielonych.pl