Wegańska owsianka z jabłkami, syropem klonowym i korzennymi przyprawami
25 min
2 porcje
454 kcal

Wegańska owsianka z jabłkami – sycące i aromatyczne śniadanie bez glutenu, bogate w błonnik. Klasyczne płatki owsiane gotowane na mleku roślinnym z dodatkiem jabłek, cynamonu i syropu klonowego. Przygotujesz je w zaledwie 25 minut – idealne na szybki poranek. Porcja dostarcza 454 kcal i 11,5g białka. Dzięki błonnikowi z płatków wspiera trawienie i daje energię na długo. Perfekcyjna na rodzinne śniadanie w chłodne dni. Podawaj z dodatkiem płatków migdałowych dla chrupkości.
5 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
25 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/8 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/8
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Owsianka z masłem orzechowym
Zawsze gdy mam mało czasu, na przygotowanie sobie zdrowego śniadania, robię płatki owsiane z masłem orzechowym, czyli tak zwaną owsiankę. …
15 min
1
B
Blendman.pl
Komosanka
Dla mnie dobry początek dnia, musi rozpocząć się od kubka kawy i spokojnego zjedzenia śniadania. Jakie powinno być idealne śniadanie? …
20 min
2
468
B
Blendman.pl
Amarantusowa „paciaja” na słodko
Amarantusowa "paciaja" jest daniem trudnym do nazwania, ale banalnie prostym do zrobienia. Jak dla mnie silna konkurentka dla jaglanki.
20 min
1
763
B
Blendman.pl
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com