Wegańska pascha wielkanocna, waniliowo-różana

1470 min
6 porcji
Wegańska pascha wielkanocna, waniliowo-różana
Wegańska pascha wielkanocna – wyjątkowy, bezglutenowy deser bez cukru, idealny na świąteczny stół. Kremowa masa z tofu jedwabistego i mleczka kokosowego wzbogacona jest wanilią i płatkami róż, tworząc delikatną, aromatyczną słodycz. Przygotowanie zajmuje zaledwie 30 minut, choć wymaga długiego chłodzenia. Bogata w białko z tofu i zdrowe tłuszcze z migdałów, wspiera pracę mózgu. Perfekcyjna na wielkanocne śniadanie lub podwieczorek. Podawaj z bakaliami i świeżymi owocami dla kontrastu smaków.
🍰 Desery 🐰 Wielkanocne 🚫 Bez cukru 🌾 Bezglutenowe
30 min
Przygotowanie
1440 min
Gotowanie
1470 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 6 porcji 10x
/8 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/8
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Mazurki dwa! Daktylowo – różany i kokosowo – waniliowy
🌱 Wegańska

Mazurki dwa! Daktylowo – różany i kokosowo – waniliowy

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

110 min
2
2664
J
Jadlonomia.com
Bezglutenowy mazurek
🌱 Wegańska

Bezglutenowy mazurek

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
J
Jadlonomia.com
Wielkanocna babka pomarańczowa
🌱 Wegańska

Wielkanocna babka pomarańczowa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

55 min
1
2819
J
Jadlonomia.com
Brownie z kremem orzechowym
🌱 Wegańska

Brownie z kremem orzechowym

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
5612
J
Jadlonomia.com