Intuicja podpowiada mi, że każdy kto nie był wege od urodzenia, zapewne zna smak pasty z wędzonej makreli i jajek na twardo! Dla mnie samej był to dawniej tak bardzo lubiany smakołyk, że zweganizowałam to danie jako jedno z pierwszych w mojej wege historii! Przed Wami więc przepis testowany w moje kuchni kilkadziesiąt razy – wegańska pasta o smaku jajek i wędzonej makreli.
Gdy byłam dzieckiem, to pastę z wędzonej makreli i jajek robił mój tato… Czasem dostawaliśmy ją na śniadanie, częściej na kolację. Pamiętam z jakim pietyzmem tato wybierał ości z ryby, by nawet małe dzieci mogły swobodnie zjeść to danie. Tamten smak jest dla mnie wzorem – tak właśnie powinna smakować rybno-jajeczna pasta!
Dziś nie jem ryb, więc…nie muszę spędzać długiego czasu na wydłubywaniu ości, bo…tof…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Bezjajeczna pasta z curry
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Twarożek z tofu bananowo – czekoladowy
Kolejne szaleństwo z tofu na słodko, tym razem twarożek z tofu o smaku bananowo - czekoladowym. Przypomnę tylko, że produkt …
Pasta pomidorowa z soczewicą
Pasta pomidorowa z soczewicą, czyli szybki pomysł na pastę kanapkową, ze składników które zazwyczaj są domu. Świetnie smakuje na chlebie, …
Tofucznica ze szczypiorkiem
Tofucznica to danie dziecinnie proste w przygotowaniu, które zaskakuje delikatnością i możliwością dodatku wielu przypraw.