Na te święta chciałem przygotować dla Was coś wyjątkowego. Jako, że na wigilijny stół i jako takich przystawek, przepisów jest sporo, tak na kompletne dania główne, które można podać w pierwszy i drugi dzień świąt nie ma zbyt wielu. Dlatego też, byście mogli w pełni świętować ten czas, mam dla Was trzy przepisy, z których wybierzcie ten, który będzie Wam bardziej odpowiadał (albo spróbujcie wszystkich?). Oprócz świątecznego pasztetu, podanego na wspaniałym puree z buraczkami i żurawiną, przedstawiam Wam gwiazdę wszystkich świąt: wegańska pieczeń a la indyk – soczysta, delikatna, mięsista. Zaserwujemy ją z wariacją na temat mojego sosu pieczeniowego oraz ziemniaczkami z jabłkiem i majerankiem. Gdy podacie ten obiad na świątecznym stole, nikt Wam nie odmówi!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie)
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyka kuchni polskiej. Tak bardzo je lubię, że często przygotowuję również poza sezonem świątecznym.
Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną
Idealne danie na wykorzystanie włoszczyzny po gotowaniu zupy! Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną rewelacyjnie smakuje samodzielni...
ŚWIĄTECZNE GOŁĄBKI Z SEITANEM, KASZĄ GRYCZANĄ I GRZYBAMI
U mnie w domu nigdy nie było tradycji jedzenia gołąbków w święta, jadło się je zwykle bez okazji. W tym …
Jabłka faszerowane kiszoną kapustą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.