Wegańska ryba po grecku

60 min
12 porcji
83 kcal
Wegańska ryba po grecku
Wegańska ryba po grecku to bezglutenowa wersja świątecznego klasyku, w której warzywa grają pierwsze skrzypce. Główne składniki to marchewka, seler korzeniowy i aromatyczny bulion warzywny. Przygotowanie zajmuje 60 minut, a porcja to jedyne 83 kcal. Bogactwo błonnika z warzyw korzeniowych wspiera pracę jelit. Idealna na wigilijny stół lub wegański obiad. Podawaj z ziemniakami lub chlebem, udekorowaną świeżą pietruszką dla wyrazistego smaku.
30 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
60 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 12 porcji 10x
/17 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/17
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Seleryba
🌱 Wegańska

Seleryba

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

80 min
12
J
Jadlonomia.com
Świąteczna sałatka orzechowa
🌱 Wegańska

Świąteczna sałatka orzechowa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
4
332
J
Jadlonomia.com
Jabłka faszerowane kiszoną kapustą
🌱 Wegańska

Jabłka faszerowane kiszoną kapustą

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

225 min
6
120
J
Jadlonomia.com
Kulebiak z kiszoną kapustą
🌱 Wegańska

Kulebiak z kiszoną kapustą

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

220 min
4
578
J
Jadlonomia.com