Ryba po grecku to klasyk, który kojarzy się z Bożym Narodzeniem, ale… czy ktoś jeszcze myśli, że to ryba, a nie warzywa robią tę potrawę? W mojej wegańskiej wersji ryba odeszła na zasłużoną emeryturę, a na scenę wkraczają tofuryba i jej kuzynka seleryba! Tak, dobrze czytasz – tofu i seler to gwiazdy tego przepisu, które sprawią, że Twoje świąteczne menu nabierze świeżości i… roślinnego uroku! Wegańska ryba po grecku, to sztos!
Tofuryba czy Seleryba? Oto jest pytanie!
Jeśli zastanawiasz się, którą „rybę” wybrać – tofurybę czy selerybę – już spieszę z pomocą! Obie opcje mają swoje wyjątkowe zalety, a wybór zależy od Twoich preferencji smakowych i okoliczności.
Dlaczego warto spróbować Tofuryby?
Tofuryba to wybór dla tych, którzy cenią delikat…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Boczniaki po kaszubsku (wegańskie, keto)
Boczniaki a'la śledzie po kaszubsku, czyli w słodko-kwaśnym mocno pomidorowym sosie. Śledzie po kaszubsku to jedna z potraw kuchni polskiej.
Kapusta z grzybami (wegańskie, keto)
Kapusta z grzybami to świetny dodatek do dania głównego, jest również niezastąpiona na Wigilijnym stole. Ponadto można ją wykorzystać jako...
Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie)
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyka kuchni polskiej. Tak bardzo je lubię, że często przygotowuję również poza sezonem świątecznym.
Uszka z grzybami (wegańskie)
Uszka, czyli malutkie pierogi faszerowane grzybami są przygotowywane przeze mnie od lat. To mój tradycyjny i sprawdzony przepis, zapraszam :)