
Wegańska ryba po grecku to bezglutenowa wersja świątecznego klasyku, w której warzywa grają pierwsze skrzypce. Główne składniki to marchewka, seler korzeniowy i aromatyczny bulion warzywny. Przygotowanie zajmuje 60 minut, a porcja to jedyne 83 kcal. Bogactwo błonnika z warzyw korzeniowych wspiera pracę jelit. Idealna na wigilijny stół lub wegański obiad. Podawaj z ziemniakami lub chlebem, udekorowaną świeżą pietruszką dla wyrazistego smaku.
30 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 12 porcji
10x
/17 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/17
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Seleryba
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
12
J
Jadlonomia.com
Świąteczna sałatka orzechowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
4
332
J
Jadlonomia.com
Jabłka faszerowane kiszoną kapustą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
225 min
6
120
J
Jadlonomia.com
Kulebiak z kiszoną kapustą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
220 min
4
578
J
Jadlonomia.com