Wegańska ryba po grecku na Święta.

60 min
6 porcji
514 kcal
Wegańska ryba po grecku na Święta.
Wegańska ryba po grecku – świąteczne danie bezglutenowe i wysokobiałkowe, które zachwyci nawet mięsożerców. Przygotujesz je z tofu marynowanego w nori i cytrynie, z dodatkiem aromatycznych warzyw korzeniowych. Gotowe w 60 minut, dostarcza aż 17g białka na porcję. Bogactwo warzyw zapewnia porcję błonnika wspierającego trawienie. Idealna propozycja na wigilijny stół lub wegański obiad świąteczny. Podawaj z ziemniakami lub chlebem, ozdabiając świeżą pietruszką dla wyrazistego finiszu.
🍽️ Obiady 🎅 Świąteczne 🌾 Bezglutenowe 💪 Wysokobiałkowe
30 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
60 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 6 porcji 10x
/22 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/22
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Seleryba
🌱 Wegańska

Seleryba

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

80 min
12
J
Jadlonomia.com
Świąteczna sałatka orzechowa
🌱 Wegańska

Świąteczna sałatka orzechowa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
4
332
J
Jadlonomia.com
Jabłka faszerowane kiszoną kapustą
🌱 Wegańska

Jabłka faszerowane kiszoną kapustą

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

225 min
6
120
J
Jadlonomia.com
Kulebiak z kiszoną kapustą
🌱 Wegańska

Kulebiak z kiszoną kapustą

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

220 min
4
578
J
Jadlonomia.com