
Wegańska ryba po grecku – świąteczne danie bezglutenowe i wysokobiałkowe, które zachwyci nawet mięsożerców. Przygotujesz je z tofu marynowanego w nori i cytrynie, z dodatkiem aromatycznych warzyw korzeniowych. Gotowe w 60 minut, dostarcza aż 17g białka na porcję. Bogactwo warzyw zapewnia porcję błonnika wspierającego trawienie. Idealna propozycja na wigilijny stół lub wegański obiad świąteczny. Podawaj z ziemniakami lub chlebem, ozdabiając świeżą pietruszką dla wyrazistego finiszu.
30 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/22 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/22
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Seleryba
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
12
J
Jadlonomia.com
Świąteczna sałatka orzechowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
4
332
J
Jadlonomia.com
Jabłka faszerowane kiszoną kapustą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
225 min
6
120
J
Jadlonomia.com
Kulebiak z kiszoną kapustą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
220 min
4
578
J
Jadlonomia.com