
Klasyczna wegańska sałatka jarzynowa – bezglutenowa wersja tradycyjnego polskiego dania z majonezem sojowym i musztardą. Bogata w warzywa korzeniowe (ziemniaki, marchew, seler) i chrupiący ogórek kiszony. Przygotowanie zajmuje 60 minut, a porcja dostarcza aż 33g białka. Dzięki dużej zawartości błonnika wspiera pracę jelit. Nieodłączny element świątecznego menu, ale sprawdzi się też jako sycący dodatek do obiadu. Podawaj schłodzoną, posypaną świeżym koperkiem dla podkreślenia smaku.
60 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Świąteczne carpaccio z buraka
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
554
J
Jadlonomia.com
Świąteczna sałatka orzechowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
4
332
J
Jadlonomia.com
Wegańskie śledzie bożonarodzeniowe
Oto przepis na wysmakowaną przystawkę świąteczną! - korzenne, słodkawo-pikantne, wegańskie śledzie bożonarodzeniowe.
50 min
4
596
E
Easyvege.pl
Wegańska szuba, czyli sałatka inspirowana kuchnią wschodu.
Inspirowana wschodnią kuchnią, wegańska szuba jest sałatką, która może konkurować z sałatką jarzynową o królowanie na moim świątecznym stole!
40 min
6
142
E
Easyvege.pl