Cóż może być lepszego do chrupiącego, świeżego, kremowego, lekko kwaśnego dodatku do kanapek czy obiadu niż klasyczny, amerykański (choć pochodzenia holenderskiego) coleslaw, zwany przeze mnie żartobliwie kolesławem?
Powiem Wam, że jest coś, co może.
Coleslaw z czerwonej kapusty!
W niektórych rejonach ameryki pewnie by mnie za to przeklęli, ale co mi tam? Zawsze wolałem kolesława w wersji z czerwoną kapustą – wygląda ładniej, a i smak ma intensywniejszy, jakby wyniesiony na wyższy poziom, mimo tego, że przygotowuje się go dokładnie tak jak wersji białą.
Moja żona ma już dość tej surówki, bo przygotowuję ją tak często i jeszcze częściej się nią zajadam. Uwielbiam wariację na temat coleslaw z chrzanem, ale tutaj przedstawię Wam przepis podstawowy zawierający wskaz…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Sos Limonka-Kolendra – nuta świeżości w Twoim domu
sos limonka-kolendra - idealny towarzysz dań z grilla i patelni, wrapów, sałatek a także pampuchów, do których użyłem go niedawno. …