Wegańska szakszuka z tofu to alternatywa dla tradycyjnej wersji, w której jest jajko. Proste i niesamowicie aromatyczne danie, które musisz zrobić!
Trendy w smakach, na których miałem okazję być, zainspirowały mnie do wielu nowych i bardziej kreatywnych potraw. Zacząłem jeszcze szerzej patrzeć na kuchnię. Rozpoczęło się poszukiwanie nowych połączeń smaków, a nie bazowanie na bezpiecznych i sprawdzonych. Będąc na warsztatach bardzo spodobała mi się szakszuka. Jej wygląd, kolor, a przede wszystkim… zapach. Nie miałem pojęcia co wchodzi do środka, bo robiła ją „drużyna” na dalszym stanowisku. Czuć tylko było unoszący się zapach cynamonu… Naprawdę połączenie cynamonu i pomidorów to coś niesamowicie trafionego.
Co prawda, tradycyjnie szakszuka jest z jajkiem, więc nie było mi da…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …