
Wegańska szakszuka z tofu – aromatyczna i wysokobiałkowa alternatywa dla tradycyjnego dania. Kluczowe składniki to naturalne tofu, czerwona papryka i wędzona papryka, które nadają głębię smaku. Przygotujesz ją w zaledwie 35 minut, dostarczając organizmowi 160 kcal i solidną porcję białka. Bogactwo pomidorów wspiera układ odpornościowy dzięki likopenowi. Idealna na pożywne śniadanie lub szybką kolację. Podawaj z chrupiącym pieczywem i świeżymi ziołami dla pełni smaku.
15 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
35 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/14 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/14
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Idealne bezglutenowe naleśniki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
5
J
Jadlonomia.com
Tofucznica z jarmużem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
20 min
2
197
J
Jadlonomia.com
Smalec z fasoli
Chcesz zaskoczyć rodzinę nową i ciekawą pastą? Smalec z fasoli się do takich zalicza! Bardzo ciekawy i wyjątkowy smak przypominający …
40 min
10
130
B
Blendman.pl
Placki z czerwonej soczewicy
Placki z czerwonej soczewicy to pełnowartościowy posiłek! Placki zawierają bardzo dobrej jakości białko, masę witamin i minerałów, a przede wszystkim... …
35 min
20
70
B
Blendman.pl