Wegańska szakszuka z tofu

35 min
4 porcje
160 kcal
Wegańska szakszuka z tofu
Wegańska szakszuka z tofu – aromatyczna i wysokobiałkowa alternatywa dla tradycyjnego dania. Kluczowe składniki to naturalne tofu, czerwona papryka i wędzona papryka, które nadają głębię smaku. Przygotujesz ją w zaledwie 35 minut, dostarczając organizmowi 160 kcal i solidną porcję białka. Bogactwo pomidorów wspiera układ odpornościowy dzięki likopenowi. Idealna na pożywne śniadanie lub szybką kolację. Podawaj z chrupiącym pieczywem i świeżymi ziołami dla pełni smaku.
🌅 Śniadania 🍽️ Obiady 🌙 Kolacje 💪 Wysokobiałkowe 👶 Dla początkujących
15 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
35 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/14 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/14
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Idealne bezglutenowe naleśniki
🌱 Wegańska

Idealne bezglutenowe naleśniki

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
5
J
Jadlonomia.com
Tofucznica z jarmużem
🌱 Wegańska

Tofucznica z jarmużem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

20 min
2
197
J
Jadlonomia.com
Smalec z fasoli
🌱 Wegańska

Smalec z fasoli

Chcesz zaskoczyć rodzinę nową i ciekawą pastą? Smalec z fasoli się do takich zalicza! Bardzo ciekawy i wyjątkowy smak przypominający …

40 min
10
130
B
Blendman.pl
Placki z czerwonej soczewicy
🌱 Wegańska

Placki z czerwonej soczewicy

Placki z czerwonej soczewicy to pełnowartościowy posiłek! Placki zawierają bardzo dobrej jakości białko, masę witamin i minerałów, a przede wszystkim... …

35 min
20
70
B
Blendman.pl