Wegańska szarlotka „jak u babci” - mało ciasta, dużo jabłek.
Jest coś takiego w jesieni, że z jednej strony żadna inna pora roku nie wywołuje we mnie takiego poczucia błogości i czułości, ale z drugiej strony wszelkie kłopoty znoszę jesienią znacznie gorzej niż planuję. Nie inaczej jest i tym razem – po przepięknym wrześniu, który w tym roku przyniósł mi wszystko co najlepsze, przyszedł październik z naręczem trosk.
Cóż… Kto z nas tego nie zna? 😉 – myślę sobie, że najlepsze co mogę zrobić w sytuacji, gdy codzienność przynosi trudne doświadczenia, to pracować nad własną pogodą ducha. W ostatni weekend bardzo mi w tym pomógł film Johnny, na który wybrałam się do kina. Wiem, że jestem już kolejną osobą, która po wyjściu z seansu miała poczucie, że widzi świat inaczej niż przed seansem. Bardzo Wam polecam wybrać się na film o księdzu Janie Kac…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE BISCOTTI DYNIOWE
Biscotti - czyli ciasteczka, które chyba najbardziej kojarzą mi się z jesienią i zimą. Tym razem w pięknym kolorze, który …
Czekoladowe ciasto z burakiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Dyniowe ciasteczka z czekoladą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Tarta z jabłkami
Jesień to taki czas, który nieodłącznie kojarzy mi się z zapachem cynamonu i jabłek. To właśnie w tym okresie mam …