Wegańska szarlotka „jak u babci” - mało ciasta, dużo jabłek.

105 min
8 porcji
350 kcal
Wegańska szarlotka „jak u babci” - mało ciasta, dużo jabłek.
Wegańska szarlotka „jak u babci” – tradycyjny deser w roślinnej odsłonie, z mniejszą ilością ciasta i mnóstwem soczystych jabłek. Kluczowe składniki to aromatyczne jabłka, cynamon i śmietana roślinna, które tworzą idealną harmonię smaków. Przygotowanie zajmuje 30 minut, a pieczenie 75 minut – to przepis na wyjątkowy jesienny wypiek. Jedna porcja to około 350 kcal, a dzięki jabłkom dostarcza błonnika wspierającego trawienie. Idealna na rodzinne spotkania lub podwieczorek. Podawaj na ciepło z gałką lodów roślinnych dla kontrastu smaków.
30 min
Przygotowanie
75 min
Gotowanie
105 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 8 porcji 10x
/14 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/14
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Czekoladowe ciasto z burakiem
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z burakiem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

80 min
8
509
J
Jadlonomia.com
Dyniowe ciasteczka z czekoladą
🌱 Wegańska

Dyniowe ciasteczka z czekoladą

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

44 min
18
114
J
Jadlonomia.com
Tarta z jabłkami
🌱 Wegańska

Tarta z jabłkami

Jesień to taki czas, który nieodłącznie kojarzy mi się z zapachem cynamonu i jabłek. To właśnie w tym okresie mam …

70 min
1
1896
B
Blendman.pl
Czekoladowe ciasto z tahiną
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z tahiną

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com