Wegańska szarlotka „jak u babci” - mało ciasta, dużo jabłek.
105 min
8 porcji
350 kcal

Wegańska szarlotka „jak u babci” – tradycyjny deser w roślinnej odsłonie, z mniejszą ilością ciasta i mnóstwem soczystych jabłek. Kluczowe składniki to aromatyczne jabłka, cynamon i śmietana roślinna, które tworzą idealną harmonię smaków. Przygotowanie zajmuje 30 minut, a pieczenie 75 minut – to przepis na wyjątkowy jesienny wypiek. Jedna porcja to około 350 kcal, a dzięki jabłkom dostarcza błonnika wspierającego trawienie. Idealna na rodzinne spotkania lub podwieczorek. Podawaj na ciepło z gałką lodów roślinnych dla kontrastu smaków.
30 min
Przygotowanie
75 min
Gotowanie
105 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/14 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/14
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z burakiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
8
509
J
Jadlonomia.com
Dyniowe ciasteczka z czekoladą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
44 min
18
114
J
Jadlonomia.com
Tarta z jabłkami
Jesień to taki czas, który nieodłącznie kojarzy mi się z zapachem cynamonu i jabłek. To właśnie w tym okresie mam …
70 min
1
1896
B
Blendman.pl
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com