Wegańska tarta bez glutenu, ale z kremem chałwowym i musem z rabarbaru.
Tym razem przed Wami wegańska tarta bez glutenu, bez laktozy i naprawdę bez trudu, ale wypełniona przepysznym kremem chałwowym z dodatkiem kwaśnego rabarbaru i Waszych ulubionych owoców.
Cóż mogę napisać poza tym, że wiosna sprzyja spotkaniom towarzyskim oraz powstawaniu ciągle nowych przepisów na pyszne tarty, które tak łatwo się dzieli?! 😉 Może tylko tyle, że pozostawiam Wam dziś przepis na wiosenno-letni deser z kwaśnym, owocowym twistem.
To ciasto idealne na ciepły wieczór w miłym gronie, bo mogą cieszyć się nim wszyscy – weganie, a także goście którzy unikają glutenu czy laktozy.
To kolejny deser ponad podziałami! 😉
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Różany mus z tahiny
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …