Wegańska tarta bez glutenu, ale z kremem chałwowym i musem z rabarbaru.

80 min
8 porcji
425 kcal
Wegańska tarta bez glutenu, ale z kremem chałwowym i musem z rabarbaru.
Wegańska tarta bez glutenu z kremem chałwowym i musem rabarbarowym to deser łączący słodycz chałwy z kwaskowością sezonowego rabarbaru. Kluczowe składniki to mąka kokosowa, kremowy budyń śmietankowy i mleko kokosowe. Przygotowanie zajmuje 80 minut, a porcja dostarcza 425 kcal. Bogactwo błonnika z mąki kokosowej wspiera trawienie. Idealna na romantyczną kolację lub spotkanie z przyjaciółmi. Podawaj z dodatkiem świeżych owoców i listkami mięty dla dekoracji.
60 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
80 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 8 porcji 10x
/15 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/15
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
🌱 Wegańska

Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
15
71
J
Jadlonomia.com
Różany mus z tahiny
🌱 Wegańska

Różany mus z tahiny

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

15 min
4
J
Jadlonomia.com
Czekoladowe ciasto z tahiną
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z tahiną

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com