Wegańska tarta bez glutenu, ale z kremem chałwowym i musem z rabarbaru.
80 min
8 porcji
425 kcal

Wegańska tarta bez glutenu z kremem chałwowym i musem rabarbarowym to deser łączący słodycz chałwy z kwaskowością sezonowego rabarbaru. Kluczowe składniki to mąka kokosowa, kremowy budyń śmietankowy i mleko kokosowe. Przygotowanie zajmuje 80 minut, a porcja dostarcza 425 kcal. Bogactwo błonnika z mąki kokosowej wspiera trawienie. Idealna na romantyczną kolację lub spotkanie z przyjaciółmi. Podawaj z dodatkiem świeżych owoców i listkami mięty dla dekoracji.
60 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
80 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/15 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/15
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com
Różany mus z tahiny
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
15 min
4
J
Jadlonomia.com
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com