Kiedy w zeszłym tygodniu opublikowałam przepis na idealny czekoladowy mus z aquafaby nieomal zawiesiliście serwery. W ciągu jednego dnia przepis przeczytało prawie 100 tysięcy osób, na różne skrzynki przyszło kilkaset pytań i wiadomości, a już następnego dnia na Instagramie krążyło kilkadziesiąt zdjęć przygotowanego musu. Nie miałam wyboru, oto kolejny zmieniający życie przepis przy użyciu aquafaby – tym razem na czekoladową tartę bez glutenu, bez cukru i bez pieczenia. A w dodatku tak dobrą, że mogłaby stanąć w każdej paryskiej cukierni i pobić na głowę tradycyjne ciasta.
Aquafaba to woda z ciecierzycy. Ta która pozostaje po jej gotowaniu, w puszce lub w słoiku cieciorki kupionej w sklepie. W poprzednim wpisie przywołałam historię aquafaby, pierwsze przepisy z jej wykorzystaniem…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Trufle tiramisu w imieniny Walentego
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Różany mus z tahiny
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.