Wegańska tarta limonkowa – bez pieczenia

25 min
1 porcja
7630 kcal
Wegańska tarta limonkowa – bez pieczenia
Wegańska tarta limonkowa bez pieczenia to orzeźwiający deser, który zachwyca kremową konsystencją i cytrusowym smakiem. Przygotowana na bazie orzechów nerkowca, tofu jedwabistego i soku z limonki, gotowa jest w zaledwie 25 minut – idealna na szybki, ale wykwintny podwieczorek. Bogata w białko (164g na porcję) i zdrowe tłuszcze, wspiera pracę mózgu dzięki zawartości nerkowców. Świetnie smakuje udekorowana świeżymi owocami lub listkami mięty. Bezglutenowa i bez nabiału, sprawdzi się jako elegancki deser dla gości.
🍰 Desery 🤗 Comfort food 🌾 Bezglutenowe 🧊 Można zamrozić
25 min
Przygotowanie
Gotowanie
25 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/10 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/10
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Czekoladowe ciasto z tahiną
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z tahiną

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
🌱 Wegańska

Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
🌱 Wegańska

Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
15
71
J
Jadlonomia.com