
Wegańska tarta limonkowa bez pieczenia to orzeźwiający deser, który zachwyca kremową konsystencją i cytrusowym smakiem. Przygotowana na bazie orzechów nerkowca, tofu jedwabistego i soku z limonki, gotowa jest w zaledwie 25 minut – idealna na szybki, ale wykwintny podwieczorek. Bogata w białko (164g na porcję) i zdrowe tłuszcze, wspiera pracę mózgu dzięki zawartości nerkowców. Świetnie smakuje udekorowana świeżymi owocami lub listkami mięty. Bezglutenowa i bez nabiału, sprawdzi się jako elegancki deser dla gości.
25 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
25 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com