Wegańska tarta serowa ze szparagami i słoną kruszonką

70 min
6 porcji
441 kcal
Wegańska tarta serowa ze szparagami i słoną kruszonką
Wegańska tarta serowa ze szparagami i słoną kruszonką – bezglutenowe, wysokobiałkowe danie z tofu, batatów i mąki orkiszowej. Przygotowana w 70 minut, dostarcza aż 18g białka i 441 kcal na porcję. Bogata w aminokwasy z tofu, wspiera budowę mięśni. Idealna na letni obiad lub elegancką kolację. Podawaj z sałatką z rukoli i pomidorów cherry dla kontrastu smaków. Doskonała także z grillowanymi warzywami jako sezonowa propozycja.
🍽️ Obiady 🤗 Comfort food ☀️ Letnie 🌾 Bezglutenowe 💪 Wysokobiałkowe
30 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
70 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 6 porcji 10x
/14 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/14
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Ziemniaki faszerowane kaszanką
🌱 Wegańska

Ziemniaki faszerowane kaszanką

Ziemniaki wcale nie muszą być nudne. Wystarczy odrobina chęci, aby z grilla lub piekarnika wyciągnąć ziemniaki faszerowane kaszanką!

100 min
10
166
B
Blendman.pl
Mus bardzo czekoladowy
🌱 Wegańska

Mus bardzo czekoladowy

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

20 min
4
359
J
Jadlonomia.com
Wegańskie lody chałwowe
🌱 Wegańska

Wegańskie lody chałwowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

10 min
2
J
Jadlonomia.com
Aromatyczny szpinak z prażonym kokosem
🌱 Wegańska

Aromatyczny szpinak z prażonym kokosem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
2
267
J
Jadlonomia.com