Kiedy piekę najwięcej tart? – zdecydowanie wiosną i latem! Dziś przed Wami wegańska tarta, której nadzienie smakuje serowo, ale jest też pełne białka tofu. W maju i w czerwcu wykorzystajcie do niej szparagi, ale…gdy znikną już one ze straganów, to możecie zastąpić je cukinią, papryką, porem, kalafiorem…itp. Chrupiąca, słona kruszonka nie jest pewnie obowiązkowa, ale warto (!!!) dopełnić tę pyszną tartę ciekawym chrupnięciem!
Czy w Waszym szparagowym menu jest już wegańska tarta z tym zielonym rarytasem? Sposobów na szparagi są setki i naprawdę trudno znaleźć zły pomysł! – jeśli (tak, jak ja) lubicie szparagi, to zapewne smakują Wam one w wielu odsłonach, bo tak pyszny produkt naprawdę trudno zepsuć!
Dziś pokażę Wam jak połączyć chrupiące, młode, zielone szparagi z serowym (…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ziemniaki faszerowane kaszanką
Ziemniaki wcale nie muszą być nudne. Wystarczy odrobina chęci, aby z grilla lub piekarnika wyciągnąć ziemniaki faszerowane kaszanką!
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …