
Wegańska tarta serowa ze szparagami i słoną kruszonką – bezglutenowe, wysokobiałkowe danie z tofu, batatów i mąki orkiszowej. Przygotowana w 70 minut, dostarcza aż 18g białka i 441 kcal na porcję. Bogata w aminokwasy z tofu, wspiera budowę mięśni. Idealna na letni obiad lub elegancką kolację. Podawaj z sałatką z rukoli i pomidorów cherry dla kontrastu smaków. Doskonała także z grillowanymi warzywami jako sezonowa propozycja.
30 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
70 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/14 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/14
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ziemniaki faszerowane kaszanką
Ziemniaki wcale nie muszą być nudne. Wystarczy odrobina chęci, aby z grilla lub piekarnika wyciągnąć ziemniaki faszerowane kaszanką!
100 min
10
166
B
Blendman.pl
Mus bardzo czekoladowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
20 min
4
359
J
Jadlonomia.com
Wegańskie lody chałwowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
10 min
2
J
Jadlonomia.com
Aromatyczny szpinak z prażonym kokosem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
267
J
Jadlonomia.com