Przez ostatnie tygodnie zakochałem się w wytrawnych tartach. Robię je na różne sposoby, z różnymi dodatkami i na różnych spodach. Tyle możliwości, żeby pokombinować ze smakami… REWELACJA! Dzisiaj na tapet wleciała wegańska tarta z cukinią i papryką, którą przygotowałem na spodzie z ciasta francuskiego. Dzięki temu zabiegowi przygotowanie jej jest jeszcze prostsze i szybsze niż tarty cebulowej, która zawitała na blogu całkiem niedawno.
Jak już sama nazwa dzisiejszego dania wskazuje, w dzisiejszej tarcie znajduje się podsmażona na roślinnym masełku cukinia oraz papryka. Poza nimi znalazła się w niej również cebula, czosnek oraz… WEGAŃSKA FETA. Jest to składnik opcjonalny, ale naprawdę warto ją dodać! Możesz użyć tej sklepowej lub zrobić ja samodzielnie z tofu -> Wegańska feta z tof…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańskie chaczapuri ze szpinakiem i ziemniakami
Wegańskie chaczapuri ze szpinakiem jest zaskakująco proste w przygotowaniu i wygląda bardzo efektownie. Jako farsz możemy użyć praktycznie wszystkiego co …
Wegańska focaccia z tofu i z ziołami
Wegańska focaccia z tofu jest porządnym źródłem dobrze przyswajalnego białka i dłużej pozostaje świeża - wypróbujcie, bo warto! ;)
Pierogi z bobem
Chcesz zdrowych i niskokalorycznych pierogów? To naprawdę możliwe! Pierogi z bobem to wspaniały kolor, mało kalorii i masa zdrowia.
Sos do pizzy
Sos do pizzy nada się nie tylko do niej. Sos pomidorowy z tego przepisu sprawdzi się również z kopytkami czy …