
Wegańska tarta z kurkami – bezglutenowy i bezlaktozowy comfort food idealny na letnie wieczory. Wyróżniają ją aromatyczne kurki, kremowa wegańska śmietanka i chrupiące ciasto z mąk kukurydzianej i ryżowej. Przygotowanie zajmuje 67 minut, a porcja dostarcza 424 kcal. Bogata w błonnik z mąk bezglutenowych, wspiera pracę jelit. Świetna na romantyczną kolację lub spotkanie z przyjaciółmi. Podawaj z lekką sałatką i szklanką białego wina dla idealnego połączenia smaków.
20 min
Przygotowanie
47 min
Gotowanie
67 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/14 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/14
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Boczniaki panierowane
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na boczniaki panierowane. Prosty sposób na smakowity i chrupiący dodatek np. do położenia na …
35 min
2
1140
P
Przepisydlazielonych.pl
Baba Ghanoush i proszę nie płacz już
Jak robicie grilla to zróbcie też baba ghanoush! Może nie od razu, ale warto upiec całe bakłażany na grillu, bo …
30 min
3
176
V
Veganhigh.pl
Sałatka meksykańska
Sałatka meksykańska z kukurydzą i fasolą, to sycące danie. Przepis na sałatkę jest banalnie prosty. Sałatka meksykańska posmakuje każdemu!
5 min
1
570
B
Blendman.pl
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com