
Kojarzycie bardzo popularne w Stanach Zjednoczonych ciasto PECAN PIE? To moja polska i oczywiście wegańska wersja tej niezwykle aromatycznej tarty. Zamiast orzechów pekan oczywiście nasze polskie orzechy włoskie, przepyszny krem z dodatkiem daktyli i obowiązkowo klasyczne, kruche ciasto. Tarta super smakuje na zimno, jak i ciepło, najlepiej z gałką domowych LODÓW WANILIOWYCH! A, świetne także na święta.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
TOFURNIK Z JABŁKAMI I CYNAMONEM NA SPODZIE CIASTECZKOWYM
Wśród moich przepisów znajdziecie masę propozycji na wegańskie wersje sernika, w tym wiele typowo świątecznych. Jednak jak co roku przed …
WEGAŃSKIE MIĘKKIE PIERNICZKI Z LUKREM KRÓLEWSKIM
Nie ma Świąt bez pierniczków, wiadomo! Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, ciasto nie wymaga długiego leżakowania, a lukier chłodzenia …
NAJPYSZNIEJSZE WEGAŃSKIE KRUCHE CIASTECZKA, BEZGLUTENOWE
Szalenie proste w przygotowaniu kruche ciasteczka, najpyszniejsze na domowym masełku na które przepis znajdziecie także na moim blogu - KLIK...
WEGAŃSKIE MIĘKKIE PIERNICZKI Z POWIDŁAMI
Przepyszne, aromatyczne miękkie pierniczki, nadziewane powidłami śliwkowymi i oblane czekoladą. Zupełnie inne niż KLASYCZNE PIERNICZKI dekor...