
Wegańska tortilla meksykańska – szybkie i bezglutenowe placki idealne do zdrowych wrapów. Przygotujesz je w zaledwie 25 minut z mąki pszennej, oleju kokosowego i wody. Niskokaloryczna (220 kcal/porcję) wersja tradycyjnej tortilli, bogata w zdrowe tłuszcze z oleju kokosowego. Świetna alternatywa dla pieczywa, wspierająca lekkostrawną dietę. Perfekcyjna na szybkie śniadanie lub lunch w stylu meal prep. Podawaj z warzywnym farszem, awokado i sosem salsa dla pełni meksykańskich smaków.
15 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
25 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/5 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/5
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wielkopolski twarożek z tofu
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
10 min
1
479
J
Jadlonomia.com
Wegański paprykarz
Uwielbiam pasty, którymi mogę posmarować kromkę chleba i uznać szybką kanapkę za pełnowartościowe danie. Dlatego lubię wegański paprykarz.
50 min
4
275
E
Easyvege.pl
Aksamitna pasta z pieczonej papryki i czerwonej fasoli.
Jeśli lubisz smak papryki i pieczonego czosnku, to jestem przekonana, że słoiczek tej pasty będzie częstym gościem na Twoim śniadaniowym …
30 min
4
212
E
Easyvege.pl
Tofurożek czyli wegański twarożek z tofu – wersja podstawowa
...twarożek z tofu to doskonały sposób by szybko i bez zbędnego wysiłku stworzyć miękki, lekko tłusty serek, który sprawi, że …
10 min
4
178
V
Veganhigh.pl