
Wegańska zapiekanka gyros to sycące, roślinne danie jednogarnkowe, idealne dla miłośników kuchni orientalnej. Klasyczne smaki gyrosa odtworzone dzięki roślinnej wersji mięsa, aromatycznej przyprawie i chrupiącym warzywom – papryce, cebuli i ogórkom konserwowym. Przygotowanie zajmuje tylko 20 minut aktywności, a pieczenie 80 minut (całość 100 minut). Porcja dostarcza 16g białka i 650 kcal, będąc bogatym źródłem energii. Dzięki cebuli i czosnkowi wspiera odporność. Perfekcyjna na rodzinny obiad lub meal prep. Podawaj ze świeżą sałatą i domowym sosem czosnkowym.
20 min
Przygotowanie
80 min
Gotowanie
100 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/14 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/14
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Dal soczewicowy ze Sri Lanki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
6
442
J
Jadlonomia.com
Sałatka z komosą ryżową
Dla mnie idealna sałatka, to tak, którą można się najeść, a zielenina jest tylko jej częścią dekoracyjną, a nie głównym …
35 min
4
870
P
Przepisydlazielonych.pl
CUDOWNE Kotlety sojowe z cukinią
Zastanawiasz się co ukręcić na obiad? Brakuje Ci pomysłu? Dzisiaj przychodzę z bardzo prostym, ale jednocześnie pysznym sposobem na kotlety …
50 min
2
480
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegański kebab z tofu
Mas już dość objadania się niezdrowymi fastfoodami, ale lubisz ich smak i formę podania? Spróbuj zrobić sobie mojego ulubionego wegańskiego …
35 min
4
416
P
Przepisydlazielonych.pl