Proste, szybkie, sezonowe jedzenie z darów ziemi – to dla mnie kwintesencja dobrego, letniego obiadu. Taka właśnie jest ta wegańska zapiekanka!
O tej porze roku wielu z nas ma lodówki, piwnice i grządki ogrodowe wypakowane po brzegi warzywami. Świeże, pachnące jarzyny kuszą na targach i straganach. Supermarkety (w odpowiedzi na nasze aktualne preferencje zakupowe) wypełniają swoje warzywno-owocowe działy do granic możliwości! Świetnie! – teraz jest właśnie idealny czas na zajadanie się sezonowymi, młodymi, darami ziemi. Teraz dostarczajmy naszym organizmom witamin i minerałów w ilościach hurtowych. Wspierajmy też mikrobiom jelit. Pozwólmy naszym organizmom nasycić się antyoksydantami! To wszystko zaowocuje jesienią i zimą, gdy nasz układ odpornościowy zostanie wystawiony na próbę…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
kaszotto z bakłażanem, pomidorami i cukinią, czyli takie prawie ratatouille
Szybki obiad po pracy? Leniwy weekend i brak natchnienia? Jesteście świeżo po przeprowadzce i wasza kuchnia nie jest jeszcze gotowa …
NAJPYSZNIEJSZA ZUPA KREM Z KUKURYDZY
Pyszna, aksamitnie kremowa zupa ze świeżej kukurydzy to zupa którą musicie spróbować koniecznie latem! Poza sezonem oczywiście można korzys...
Grillowane awokado
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Gazpacho czy salmorejo? Chłodnik ulubiony
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.