
Wegańska zapiekanka z letnich warzyw i soczewicy to pełnowartościowe, sezonowe danie bogate w błonnik i białko. Główne składniki to czerwona soczewica, cukinia i marchewka, tworzące aromatyczną kompozycję. Przygotowanie zajmuje zaledwie 30 minut, a pieczenie 1 godzinę. Porcja dostarcza 273 kcal i 12,5g białka. Dzięki zawartości soczewicy i warzyw wspiera układ trawienny i dostarcza antyoksydantów. Idealna na letni obiad w gronie rodziny. Podawaj z chrupiącym pieczywem i świeżym koperkiem dla podkreślenia smaku.
30 min
Przygotowanie
60 min
Gotowanie
90 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/15 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/15
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Grillowane awokado
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
36 min
4
14
J
Jadlonomia.com
Gazpacho czy salmorejo? Chłodnik ulubiony
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
15 min
4
231
J
Jadlonomia.com
Zupa krem z cukinii
Cukinia jest warzywem, które przez praktycznie cały rok można dostać w marketach, ale sezon na nią przypada w lecie. To …
30 min
4
220
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegańskie risotto cytrynowe ze szparagami i miętą
Letni obiad idealny–kremowe wegańskie risotto z chrupiącymi szparagami, orzeźwiającymi nutami cytryny oraz mięty i świeżo mielonym pieprzem!
40 min
4
286
E
Easyvege.pl