
Wegańska zupa meksykańska to sycące, wysokobiałkowe danie jednogarnkowe z tofu, awokado i aromatycznymi przyprawami. Bogata w 38g białka na porcję, dostarcza również zdrowych tłuszczów z awokado. Przygotowana w 60 minut, wspiera odporność dzięki czosnkowi i papryczce chili. Idealna na rozgrzewający obiad w chłodne dni. Podawaj z chrupiącymi grzankami lub tortillą, posypaną świeżą kolendrą dla dodatkowego smaku. To comfort food, który zasmakuje nawet mięsożercom!
30 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/29 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/29
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Zapiekanka selerowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
85 min
6
385
J
Jadlonomia.com
Zupa ziemniaczano-porowa z białą fasolą
Pożywna, prosta, ale przede wszystkim PRZEPYSZNA zupa z ziemniakami, porem i białą fasolą. Cudownie rozgrzewa i syci w chłodniejsze dni …
30 min
6
264
P
Przepisydlazielonych.pl
Zupa pomidorowa z passaty
Jeśli marzysz o zupie, która jednocześnie rozgrzeje i nasyci, a do tego zachwyci Twoje kubki smakowe, to koniecznie spróbuj mojego …
220 min
8
151
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegański barszcz ukraiński
Wegański barszcz ukraiński to prawdziwa uczta dla podniebienia – pełen intensywnych smaków, sycący i idealny na chłodne dni! Sekretem mojego …
60 min
12
133
P
Przepisydlazielonych.pl