Czasami są takie dania, których nam brakuje z czasów, gdy nie byliśmy jeszcze na „weganie”… Dla mnie z pewnością jedną z takich pozycji jest zupa meksykańska! Dzisiaj mam dla Was zweganizowaną wersją tej zupy, która z pewnością zachwyci nie tylko wegeosobników.
Podstawą udanej wegańskiej zupy meksykańskiej, z całą pewnością jest zamiennik mięsa, który stworzyłem. Jest to „mielone” tofu, a tak na prawdę dobrze rozdrobnione, intensywnie przyprawione, a następnie upieczone. Tak przygotowane tofu, to prawdziwy HICIOR!
Oczywiście nie mniej ważne są pozostałe składniki. Dobrej jakości pomidory, słodka kukurydza i odpowiednio dobrane przyprawy. Taka kombinacja, to gwarancja ukręcenia przepysznej zupy.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Flaczki z boczniaków (wegańskie)
Flaczki z boczniaków dzięki dużej ilości aromatycznych przypraw mają charakter tradycyjnych flaków. Idealne na chłodne wieczory i nie tylko!
Zupa kalafiorowa bez mięsa
Kiedy zastanawiamy się nad zdrowym, pożywnym i wegetariańskim daniem, które jednocześnie rozgrzeje w chłodne dni, często wybieramy zupy. Jednak zdarza …
Orzechowy bulion z pieczonych warzyw
Bulion z pieczonych warzyw to wcale nie taki trudny orzech do zgryzienia! Co zrobić, aby nasz bulion był yummy, mimo …
WEGAŃSKA ZUPA OGÓRKOWA
Wiele pisać nie będę, to moja ulubiona zupa z dzieciństwa - ogórkowa. Tym razem w klasycznej wersji, zabielana sojową śmietanką …