Wegański, bezglutenowy mazurek czekoladowy bez dodatku cukru
195 min
8 porcji
299 kcal

Wegański, bezglutenowy mazurek czekoladowy – deser bez dodatku cukru, idealny dla osób na diecie roślinnej. Kruchy spód z mąki migdałowej i ziemniaczanej łączy się z kwaśnym dżemem oraz kremem na bazie daktyli i mleczka kokosowego. Przygotowanie zajmuje ok. 3 godzin, a porcja to tylko 299 kcal. Bogactwo migdałów dostarcza zdrowych tłuszczów i witaminy E. Perfekcyjny na wielkanocny stół lub wyjątkowy podwieczorek. Podawaj z dodatkiem świeżych owoców dla kontrastu smaków.
180 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
195 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/12 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/12
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Mazurki dwa! Daktylowo – różany i kokosowo – waniliowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
110 min
2
2664
J
Jadlonomia.com
Bezglutenowy mazurek
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
J
Jadlonomia.com
Wielkanocna babka pomarańczowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
55 min
1
2819
J
Jadlonomia.com
Brownie z kremem orzechowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
5612
J
Jadlonomia.com