Wegański, bezglutenowy mazurek czekoladowy bez dodatku cukru

195 min
8 porcji
299 kcal
Wegański, bezglutenowy mazurek czekoladowy bez dodatku cukru
Wegański, bezglutenowy mazurek czekoladowy – deser bez dodatku cukru, idealny dla osób na diecie roślinnej. Kruchy spód z mąki migdałowej i ziemniaczanej łączy się z kwaśnym dżemem oraz kremem na bazie daktyli i mleczka kokosowego. Przygotowanie zajmuje ok. 3 godzin, a porcja to tylko 299 kcal. Bogactwo migdałów dostarcza zdrowych tłuszczów i witaminy E. Perfekcyjny na wielkanocny stół lub wyjątkowy podwieczorek. Podawaj z dodatkiem świeżych owoców dla kontrastu smaków.
🍰 Desery 🐰 Wielkanocne 🚫 Bez cukru 🌾 Bezglutenowe
180 min
Przygotowanie
15 min
Gotowanie
195 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 8 porcji 10x
/12 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/12
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Mazurki dwa! Daktylowo – różany i kokosowo – waniliowy
🌱 Wegańska

Mazurki dwa! Daktylowo – różany i kokosowo – waniliowy

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

110 min
2
2664
J
Jadlonomia.com
Bezglutenowy mazurek
🌱 Wegańska

Bezglutenowy mazurek

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
J
Jadlonomia.com
Wielkanocna babka pomarańczowa
🌱 Wegańska

Wielkanocna babka pomarańczowa

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

55 min
1
2819
J
Jadlonomia.com
Brownie z kremem orzechowym
🌱 Wegańska

Brownie z kremem orzechowym

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
5612
J
Jadlonomia.com