
Wegański bezsernik migdałowy – pyszny roślinny deser ze spodem z herbatników i kremem na bazie migdałów oraz skyru roślinnego. Kluczowe składniki to migdały, olej kokosowy i daktyle, które nadają mu aksamitną konsystencję. Przygotowanie zajmuje 170 minut, ale efekt wart oczekiwania! Jedna porcja to 477 kcal i aż 15g białka. Dzięki migdałom dostarcza zdrowych tłuszczów i witaminy E. Idealny na świąteczny stół lub specjalne okazje. Podawaj udekorowany gorzką czekoladą i świeżymi owocami.
120 min
Przygotowanie
50 min
Gotowanie
170 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 10 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Orzechowiec
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
7624
J
Jadlonomia.com
Ciasto Piña Colada
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Ratunkowe czekoladowe ciasto
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3128
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com