Czas na zimę, czas na BIGOS! U mnie w domu od zawsze, gdy tylko zaczynało się robić zimno na polu, na obiad wlatywał co jakiś czas bigos, a święta bez niego nie mogły się odbyć. Sposobów na jego przygotowanie jest cała masa, a dzisiaj pokażę Wam mój przepis na wegański bigos z czerwonym winem i wędzonymi śliwkami.
Główną inspiracją do stworzenia przepisu, była pewna przesyłka… Dostałem wraz z nią wina oraz zadanie… Ukręcenie świątecznego przepisu 🥰 Zakasałem rękawy do roboty i w kilka chwil… a raczej kilka godzin, powstał wegański bigos! Polecam Wam wegańskie czerwone wytrawne wino marki Cono Sur, które dało początek temu daniu.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Najlepszy barszcz wigilijny
Nie oszukujmy się, mówiąc, że nie mogę doczekać się świątecznego jedzenia, mam na myśli głównie barszcz z uszkami, reszta mogłaby …
Zupa chrzanowa
Prawdziwie świąteczna zupa, która świetnie smakuje nie tylko od święta! Lubie chrzan? Ja bardzo... Hummus z chrzanem, pasztet posmarowany chrzanem …
Wegański żurek
Żurek to jedna z tych zup, które od lat królują na polskich stołach, szczególnie podczas ważnych świąt i rodzinnych spotkań. …
Wegański barszcz wigilijny
Czy jest coś bardziej świątecznego niż zapach barszczu unoszący się w kuchni? No dobrze, może jeszcze zapach pierniczków, ale to …