
Wegański bowl regeneracyjny – pożywny, wysokobiałkowy posiłek z kaszą quinoa, czarną soczewicą i awokado. Bogaty w 32g białka na porcję i cenne antyoksydanty z sezamu i natki pietruszki. Przygotowanie zajmuje 90 minut, ale efekt wart zachodu – danie wspiera odbudowę organizmu dzięki wysokiej zawartości błonnika i zdrowych tłuszczów. Idealny obiad po intensywnym treningu lub męczącym dniu. Podawaj z dodatkiem świeżo startej skórki cytrynowej dla orzeźwiającego akcentu.
60 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
90 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/21 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/21
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sałatka z cukinią i gruszką ze świeżymi ziołami i prażonymi migdałami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
248
J
Jadlonomia.com
Sałatka z kalafiora i kaszy quinoa z winegretem koperkowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
419
J
Jadlonomia.com
Wegańska sałatka ziemniaczana ze śmietaną słonecznikową
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
2
J
Jadlonomia.com
Sałatka z kaszy gryczanej i botwinki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
3
589
J
Jadlonomia.com