
Wegański Burger w Pączku – świąteczna wersja Tłustego Czwartku bez produktów odzwierzęcych. To wyjątkowe połączenie puszystego pączka, pikantnego tempehu i słodkiej nuty masła orzechowego. Przygotujesz go w 40 minut, a każda porcja dostarcza solidne 18g białka. Dzięki tempeh danie jest bogate w probiotyki wspierające mikroflorę jelitową. Idealny na karnawałową kolację lub imprezowy poczęstunek. Podawaj z dodatkiem dżemu z czarnej porzeczki dla kontrastu smaków.
20 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
40 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Boczniaki panierowane
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na boczniaki panierowane. Prosty sposób na smakowity i chrupiący dodatek np. do położenia na …
35 min
2
1140
P
Przepisydlazielonych.pl
Baba Ghanoush i proszę nie płacz już
Jak robicie grilla to zróbcie też baba ghanoush! Może nie od razu, ale warto upiec całe bakłażany na grillu, bo …
30 min
3
176
V
Veganhigh.pl
Smalec z fasoli
Chcesz zaskoczyć rodzinę nową i ciekawą pastą? Smalec z fasoli się do takich zalicza! Bardzo ciekawy i wyjątkowy smak przypominający …
40 min
10
130
B
Blendman.pl
Nietłusty Czwartek – bezglutenowa tarta czekoladowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
3648
J
Jadlonomia.com