Od kiedy zacząłem tworzyć wegańskie przepisy, zależało mi też na tym by być na bieżąco ze świętami. Móc zaproponować polskim weganom i wegankom coś świeżego, frapującego lub tradycyjnego, ale zweganizowanego, by umilić im świąteczny czas. Tłusty Czwartek rządził się do niedawna prawami słodyczy, lukru i marmolady w akompaniamencie smalcu. Od kilku lat, wiele miejsc serwuje prawdziwie TŁUSTE, pornfoodowe dania, niekoniecznie słodkie. Moim zdaniem, mariaż tych dwóch opcji to idealne rozwiązanie, by maksymalnie wykorzystać to święto. Przed Wami zachęta i w sumie przewodnik, jak stworzyć wegański burger w pączku, którego będziecie powtarzać nie tylko w Tłusty Czwartek.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Boczniaki panierowane
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na boczniaki panierowane. Prosty sposób na smakowity i chrupiący dodatek np. do położenia na …
Baba Ghanoush i proszę nie płacz już
Jak robicie grilla to zróbcie też baba ghanoush! Może nie od razu, ale warto upiec całe bakłażany na grillu, bo …
Smalec z fasoli
Chcesz zaskoczyć rodzinę nową i ciekawą pastą? Smalec z fasoli się do takich zalicza! Bardzo ciekawy i wyjątkowy smak przypominający …
Pasta słonecznikowo-czosnkowa
Aromatyczna kremowa pasta słonecznikowo-czosnkowa świetnie nada się na kanapki jak również w roli zastępnika sosu czosnkowego.