Ostatnio na blogu pojawiło się sporo prostych przepisów, tak więc teraz czas na… również prosty przepis, ale bardziej rozbudowany niż zwykle. Wegański Butter Chicken, bo to właśnie o nim mowa, to tradycyjne indyjskie danie, w bezmięsnej odsłonie.
Co zamiast kotletów sojowych?
Jeśli nie chcesz sięgać po kotlety sojowe, to nic nie szkodzi. Nadal możesz cieszyć się smakiem tego dania. Wystarczy, że w ich miejsce użyjesz tofu naturalnego twardego lub tofu wędzonego. A może masz inny pomysł? Jakieś warzywo? Poszalej w kuchni i daj znać w komentarzu!
Z czym podawać Wegański Butter Chicken?
Jak widać na załączonym obrazku, u mnie towarzyszył mu ryż basmati. Jeśli masz ochotę na wersję z pieczywem, to świetnie sprawdzą się chlebki naan z patelni. Są tak dobre, że mó…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay
Orzechowy posmak i dodatek aromatycznych ziół świetnie przełamuje chrupiąca marchewka i warzywa z marynowanym tofu, pycha!
Seitan w sosie beszamelowym curry
Seitan to azjatycki zamiennik mięsa, składający się z czystego glutenu. Seitan w aromatycznym sosie beszamelowym curry to idealne danie dla …
Chilli sin carne dyniowe (wegańskie)
Mocno aromatyczne, mocno sycące, chilli sin carne dyniowe to wegańska wersja tradycyjnego meksykańskiego dania chilli con carne.
Czerwona soczewica z pomidorami i papryką wędzoną
Chcąc wypróbować wędzoną paprykę przygotowałam ten dodatek do dań, po czym kompletnie się w nim zakochałam. Robiłam już nie raz …