
Wegański Butter Chicken – aromatyczne curry w roślinnej odsłonie, bezglutenowe i bogate w białko (23,78g/porcję). Klasyczne indyjskie smaki garam masala i mleczka kokosowego łączą się z kotlecikami sojowymi, tworząc kremowe danie gotowe w 40 minut. Dzięki imbirowi i czosnkowi wspiera odporność. Idealny wybór na sycący obiad dla miłośników kuchni roślinnej. Podawaj z ryżem basmati i świeżą kolendrą dla pełni smaku.
15 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
40 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/16 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/16
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Boczniaki po tajsku
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
21 min
2
128
J
Jadlonomia.com
Tofu w sosie orzechowym
Dzisiaj przygotowałem dla Was danie inspirowane kuchnią tajską i indonezyjską. To właśnie w tym regionie bardzo popularny jest sos orzechowy. …
45 min
4
551
P
Przepisydlazielonych.pl
Curry z kalafiora i białej fasoli
Dziś mam dla was prawdziwą perełkę w świecie kulinariów - Curry z Kalafiorem i Białą Fasolą. To danie, które nie …
35 min
4
755
P
Przepisydlazielonych.pl
Tofu Katsu Curry
Przenosimy się w świat aromatycznych przypraw i kunsztownych smaków z książki, którą wszyscy miłośnicy tofu muszą mieć na swojej półce! …
35 min
4
654
P
Przepisydlazielonych.pl