Cudownie kremowy od mleczka kokosowego, aromatyczny i delikatnie pikantny od orientalnych przypraw… Jednym słowem CUDOWNY sos w Indyjskim stylu. Kotleciki sojowe w duecie z sosem tworzą wegański butter chicken, czyli znane i lubiane danie, w roślinnym wydaniu.
Dla wielu osób nowy rok, to postanowienia związane ze zmianą diety. Czasami jest to wprowadzeniem nowych produktów do diety lub eliminacja obecnych i podejrzałych o złe samopoczucie. Chcecie spróbować smacznie jeść bez używania produktów odzwierzęcych? Dzisiejszy przepis z pewnością Wam się spodoba!
Tym razem przygotowałem dla Was prosty, szybki, ale przede wszystkim pyszny WEGAŃSKI BUTTER CHICKEN! Zamiast masła użyłem Eleplanta, ponieważ jest wykonany z tłuszczów roślinnych, tak samo doskonały w zast…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay
Orzechowy posmak i dodatek aromatycznych ziół świetnie przełamuje chrupiąca marchewka i warzywa z marynowanym tofu, pycha!
Seitan w sosie beszamelowym curry
Seitan to azjatycki zamiennik mięsa, składający się z czystego glutenu. Seitan w aromatycznym sosie beszamelowym curry to idealne danie dla …
Chilli sin carne dyniowe (wegańskie)
Mocno aromatyczne, mocno sycące, chilli sin carne dyniowe to wegańska wersja tradycyjnego meksykańskiego dania chilli con carne.
Czerwona soczewica z pomidorami i papryką wędzoną
Chcąc wypróbować wędzoną paprykę przygotowałam ten dodatek do dań, po czym kompletnie się w nim zakochałam. Robiłam już nie raz …