Idealny do porannych tostów z dżemem lub z masłem orzechowym. Świetny do kanapek na ciepło z opiekacza. Doskonały jako baza domowych zapiekanek z piekarnika. Wegański chleb tostowy to jest tej zimy mój ulubiony comfortfood.
Ten przepis jest tak prosty, że zapewne większość składników macie w domu i właściwie nie wymaga żadnych umiejętności kulinarnych. Jedynie trochę cierpliwości. Po co jednak piec domowy chleb tostowy skoro w każdym sklepie możemy kupić paczkę takiego chleba o każdej porze dnia i nocy? Hmm… Każdy, komu kiedykolwiek zdarzyło się przeczytać skład chleba tostowego ze sklepu zna odpowiedź. Niestety, jest tam pół tablicy Mendelejewa. Już bardzo długa data przydatności do spożycia takiego chleba powinna budzić niepokój. Cóż, ten produkt ma po prostu bardzo mało wspóln…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKI CHLEBEK KUKURYDZIANY - CORNBREAD
Chlebek kukurydziany poznałam dopiero w zeszłym roku przy okazji odwiedzin Nowego Jorku i od tego momentu zapragnęłam uzyskać wegański prze...
WEGAŃSKI SER JAK GORGONZOLA
Roślinna wersja gorgonzoli to chyba mój ulubiony, serowy przepis z E-BOOKA ! a z reszta to był jeden z serów, …
WEGAŃSKA PASTA MAKRELOWA - BEZZRYBNA PASTA Z WĘDZONEGO TOFU
Ta pasta zmieni Wasze życie! szczególnie jeśli byliście lub jesteście fanami pasty z wędzonej makreli, ta na bazie wędzonego tofu …
WEGAŃSKIE GOFRY ZE SZPARAGAMI I TOFU PO BENEDYKTYŃSKU
W tym roku szparagi jem w ilościach wręcz hurtowych, a to jedno z moich ulubionych śniadań. Chrupiące gofry z dodatkiem …