Hej, kochani! Dzisiaj zapraszam Was do mojej kuchni, gdzie będziemy piec coś absolutnie przepysznego – wegański chlebek bananowy z dodatkiem gorzkiej czekolady i orzechów. To nie tylko smaczna przekąska, ale także coś, co możemy śmiało nazywać zdrowym ciastem (tak, wierzcie mi, to jest możliwe!).
Dlaczego Banany Są Super?
Zanim przejdziemy do przepisu, pogadajmy chwilę o bananach. Te żółte cuda są prawdziwymi skarbami natury. Pełne są witamin, minerałów, a przede wszystkim potasu, który wspomaga nasze serce i mięśnie. I jak tu nie kochać bananów? Dodajmy do tego, że są słodkie, dzięki czemu możemy zrezygnować z nadmiaru cukru w naszych wypiekach. No i powiedzmy sobie szczerze – kto nie uwielbia tego naturalnego smaku, który przenosi nas wprost do tropikalnego raju?
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …
WEGAŃSKIE MIĘKKIE CIASTKA Z CZEKOLADĄ, ORZECHAMI I RODZYNKAMI
Szybkie, proste ciasteczka z masą groszków czekoladowych, orzechów i rodzynek. Idealne na drugie śniadanie, przekąską do szkoły lub pracy, ...
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.