
Chlebek kukurydziany poznałam dopiero w zeszłym roku przy okazji odwiedzin Nowego Jorku i od tego momentu zapragnęłam uzyskać wegański przepis idealny. Receptur na chlebek jest cała masa w sieci, jednak żaden z nich nie smakował mi tak jak ten, który próbowałam po raz pierwszy. Metodą prób i błędów w końcu jest, wspaniały delikatny wewnątrz, a chrupiący na zewnątrz, lekko słodki chlebek kukurydziany! Taki chlebek można upiec w tradycyjnej keksówce i kroić na kromki lub w kwadratowej lub okrągłej blaszce i dzielić na solidne kawałki. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły z odrobiną roślinnego masełka lub jako dodatek do obiadów w amerykańskim stylu.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKI SER JAK GORGONZOLA
Roślinna wersja gorgonzoli to chyba mój ulubiony, serowy przepis z E-BOOKA ! a z reszta to był jeden z serów, …
WEGAŃSKA PASTA MAKRELOWA - BEZZRYBNA PASTA Z WĘDZONEGO TOFU
Ta pasta zmieni Wasze życie! szczególnie jeśli byliście lub jesteście fanami pasty z wędzonej makreli, ta na bazie wędzonego tofu …
WEGAŃSKIE GOFRY ZE SZPARAGAMI I TOFU PO BENEDYKTYŃSKU
W tym roku szparagi jem w ilościach wręcz hurtowych, a to jedno z moich ulubionych śniadań. Chrupiące gofry z dodatkiem …
Idealne naleśniki bez jajek
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.