Wegański galatte z korzennymi śliwkami - moje ulubione jesienne ciasto.
80 min
6 porcji
350 kcal

Wegański galaret z korzennymi śliwkami to pyszne jesienne ciasto bez składników odzwierzęcych. Delikatny biszkopt z mąki pszennej i śmietany roślinnej łączy się z aromatycznymi śliwkami węgierkami w cynamonie. Przygotowanie zajmuje 30 minut aktywności + 50 minut pieczenia (350 kcal/porcję). Śliwki dostarczają błonnika wspierającego trawienie. Idealny deser na rodzinne spotkania lub popołudniową kawę. Podawaj ciepłe z odrobiną cukru pudru i gałką lodów roślinnych dla kontrastu smaków.
30 min
Przygotowanie
50 min
Gotowanie
80 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z burakiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
80 min
8
509
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com
Dyniowe ciasteczka z czekoladą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
44 min
18
114
J
Jadlonomia.com
Pieczone jabłka z jaglanką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
50 min
4
178
J
Jadlonomia.com