Wegański galatte z korzennymi śliwkami - moje ulubione jesienne ciasto.

80 min
6 porcji
350 kcal
Wegański galatte z korzennymi śliwkami - moje ulubione jesienne ciasto.
Wegański galaret z korzennymi śliwkami to pyszne jesienne ciasto bez składników odzwierzęcych. Delikatny biszkopt z mąki pszennej i śmietany roślinnej łączy się z aromatycznymi śliwkami węgierkami w cynamonie. Przygotowanie zajmuje 30 minut aktywności + 50 minut pieczenia (350 kcal/porcję). Śliwki dostarczają błonnika wspierającego trawienie. Idealny deser na rodzinne spotkania lub popołudniową kawę. Podawaj ciepłe z odrobiną cukru pudru i gałką lodów roślinnych dla kontrastu smaków.
30 min
Przygotowanie
50 min
Gotowanie
80 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 6 porcji 10x
/11 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/11
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Czekoladowe ciasto z burakiem
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z burakiem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

80 min
8
509
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
🌱 Wegańska

Piernik dyniowy

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com
Dyniowe ciasteczka z czekoladą
🌱 Wegańska

Dyniowe ciasteczka z czekoladą

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

44 min
18
114
J
Jadlonomia.com
Pieczone jabłka z jaglanką
🌱 Wegańska

Pieczone jabłka z jaglanką

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

50 min
4
178
J
Jadlonomia.com