
Wegański Grander – czyli VFC (Vegan Fried Chicken) to pyszne, roślinne danie typu comfort food, które zaskoczy nawet miłośników mięsa. Kluczowe składniki to seitan i wegański ser, które zapewniają aż 50g białka na porcję! Przygotujesz je w około 50 minut, a efekt smakuje jak prawdziwy fast food. Bogate w białko i pozbawione cholesterolu, to zdrowa alternatywa dla tradycyjnego kurczaka w panierce. Idealne na sycący obiad lub kolację. Podawaj z frytkami i sosem BBQ dla pełni smaku.
30 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/28 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/28
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Piwne tofu z chili
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
164
J
Jadlonomia.com
Domowy kebab wegański
Ten wegański kebab stanie się Waszym ulubionym domowym fast-foodem. Składniki pochodzą z popularnego sklepu, a przygotowanie zajmie chwilkę.
35 min
6
105
E
Easyvege.pl
Wegański Wieśmac – bo kto mi zabroni?
...soczyste niemso, do tego użyjemy mojego sosu chrzanowo-gorczycowego i mamy to! Przepyszny wegański wieśmac będzie zaraz w waszych rękach!
20 min
2
89
V
Veganhigh.pl