Jeśli myślicie, że gulasz to danie zarezerwowane wyłącznie dla miłośników mięsa, mam dla Was dobrą wiadomość – nic bardziej mylnego! Wegański gulasz z kotletami sojowymi to nie tylko pyszna, aromatyczna propozycja, ale też sposób na przekonanie nawet największych sceptyków, że kuchnia roślinna potrafi być naprawdę sycąca. Połączenie delikatnych kotletów sojowych, warzyw, intensywnych przypraw i gęstego sosu to przepis na danie, które otula ciepłem i nasyca jak nic innego. A przy tym jest banalnie proste do przygotowania!
To danie to także dowód, że kotlety sojowe mają znacznie więcej do zaoferowania niż jedynie bycie składnikiem obiadu „na szybko”. W odpowiednim towarzystwie przypraw i warzyw zamieniają się w podstawę pełnego smaku gulaszu, który zachwyci każdego przy stole – naw…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado
Kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado. Wegańskie, bezglutenowe. Pyszne i pożywne, na obiad lub przekąskę.
CUDOWNE Kotlety sojowe z cukinią
Zastanawiasz się co ukręcić na obiad? Brakuje Ci pomysłu? Dzisiaj przychodzę z bardzo prostym, ale jednocześnie pysznym sposobem na kotlety …
Wegański kebab z tofu
Mas już dość objadania się niezdrowymi fastfoodami, ale lubisz ich smak i formę podania? Spróbuj zrobić sobie mojego ulubionego wegańskiego …