Do tej pory kupowałem roślinne majonezy, dostępne na sklepowych półkach. Długo myślałem o tym by sporządzić swój domowy, sojowy majonez, ale wtedy trafiłem na przepis na majonez jaglany. Tak, dobrze kombinujecie, to majonez na bazie kaszy jaglanej. Było to stosunkowo niedawno, ale z miejsca stał się on bazą dla sosów i dressingów, które wykorzystuję w kuchni. Dlaczego?
Ze względu na gęstą, kleikową konsystencję, dużo lepsze makro niż zwykły majonez i bezproblemowe łączenie z podstawowymi składnikami jak sriracha, zioła czy przyprawy.
Obiecuję, że przepis jest bardzo łatwy a końcowy efekt naprawdę zadowalający, więc? Chyba nie muszę bardziej namawiać?
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Mleko sojowe – przepis
Przepis ten powstał w czasach gdy nie było ono dostępne w niemalże każdym sklepie, a w sklepach ze zdrową żywnością …
Białkowa kawa kuloodporna (keto, wegańska)
Gęsta i kremowa kawa o smaku czekoladowym, przypominająca cappuccino to hit ostatnich tygodni. Po blendowaniu tworzy się aksamitna pianka, k
Orzeszki sojowe – przepis
Orzeszki sojowe są idealne na imprezę lub do filmu, co więcej dobrze zastępują chipsy i popcorn. Mocno chrupią i w …
Paszteciki ze szpinakiem
Paszteciki ze szpinakiem są proste i szybkie do zrobienia, o ile składniki wyjmiemy wieczorem do rozmrożenia. Na następny dzień wystarczy …