Wegański Krem Chrzanowo-Gorczycowy – na Wielkanoc i nie tylko!
Trochę z okazji Wielkanocy a trochę tak na co dzień do kiełbaski (wegańskiej oczywiście). Wyszedł mi tak trochę z przypadku. Przygotowywałem majonez z aquafaby a pod ręką miałem korzeń chrzanu i nieco brązowej gorczycy. Nie zaszkodziło spróbować tej mieszanki. Efekt był świetny: musztardowy, dosyć pikantny, świetnie uzupełniał delikatne smaki. Do kiełbasek sprawdził się doskonale. Równie dobrze zagrał w moim żurku. Nie pozostało nic innego jak się tym z Wami podzielić. Przed Wami, wspaniały krem chrzanowo-gorczycowy!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Klopsiki Bezjajeczne z Tofu – pyszna alternatywa dla jajek
Na klopsiki bezjajeczne z tofu wpadłem gdy myślałem o dodatku do żurku wielkanocnego, ale to nie jedyny sposób w jaki …
Orzeszki sojowe – przepis
Orzeszki sojowe są idealne na imprezę lub do filmu, co więcej dobrze zastępują chipsy i popcorn. Mocno chrupią i w …
Paszteciki ze szpinakiem
Paszteciki ze szpinakiem są proste i szybkie do zrobienia, o ile składniki wyjmiemy wieczorem do rozmrożenia. Na następny dzień wystarczy …
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...