Wegański Krem Chrzanowo-Gorczycowy – na Wielkanoc i nie tylko!
5 min
4 porcje
183 kcal

Wegański krem chrzanowo-gorczycowy – pyszna, bezglutenowa i szybka przekąska bez dodatku cukru. Przygotujesz go w zaledwie 5 minut z wegańskiego majonezu, świeżego chrzanu i aromatycznej gorczycy. Zaledwie 183 kcal na porcję, a przy tym bogaty w przeciwutleniacze z chrzanu wspierające odporność. Idealny dodatek do wielkanocnego stołu lub codziennych kanapek z wegańską kiełbasą. Podawaj schłodzony z pieczywem lub jako dip do warzyw dla chrupiącej przekąski.
5 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
5 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/5 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/5
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Klopsiki Bezjajeczne z Tofu – pyszna alternatywa dla jajek
Na klopsiki bezjajeczne z tofu wpadłem gdy myślałem o dodatku do żurku wielkanocnego, ale to nie jedyny sposób w jaki …
20 min
6
76
V
Veganhigh.pl
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
20
132
J
Jadlonomia.com
Brownie z kremem orzechowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
5612
J
Jadlonomia.com
Jogurtowy sernik
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
115 min
8
519
J
Jadlonomia.com