
Wegański krupnik – rozgrzewająca zupa w roślinnej odsłonie, idealna na chłodne dni. Przygotowana na bazie bulionu warzywnego z kaszą jęczmienną, marchewką i porami. Gotowa w zaledwie 35 minut (tylko 10 minut aktywnego przygotowania), to niskokaloryczne danie (146 kcal/porcję) dostarcza błonnika wspierającego trawienie. Perfekcyjna na szybki rodzinny obiad. Podawaj z odrobiną świeżo zmielonego pieprzu i chrupiącym pieczywem dla pełni smaku.
10 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
35 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/15 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/15
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańska kwaśnica góralska
Gęsta, sycąca, kwaśna i pachnąca wędzonką zupa. Wegańska kwaśnica góralska - specjał, przywołujący wspomnienia górskich wycieczek.
160 min
4
546
E
Easyvege.pl
Zapiekanka selerowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
85 min
6
385
J
Jadlonomia.com
Gazpacho czy salmorejo? Chłodnik ulubiony
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
15 min
4
231
J
Jadlonomia.com
Zupa krem z cukinii
Cukinia jest warzywem, które przez praktycznie cały rok można dostać w marketach, ale sezon na nią przypada w lecie. To …
30 min
4
220
P
Przepisydlazielonych.pl