
Wegański majonez light – niskokaloryczna i bezglutenowa alternatywa tradycyjnego majonezu, idealna dla osób dbających o linię. Przygotowany na bazie słonecznika, mleka sojowego i soku z cytryny, zachwyca kremową konsystencją i delikatnym smakiem. Gotowy w zaledwie 25 minut, dostarcza tylko 104 kcal na porcję. Bogaty w zdrowe tłuszcze roślinne, wspiera pracę serca. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, sałatek lub warzywnych przekąsek. Podawaj z pieczywem pełnoziarnistym lub świeżymi warzywami.
20 min
Przygotowanie
5 min
Gotowanie
25 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 5 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Prażone orzechy
Nie znam chyba nikogo, kto nie lubiłby przegryzać chrupiących, sprytnie podprażonych i rumianych orzeszków!
30 min
1
895
E
Easyvege.pl
Hummus z zielonym pieprzem
Jeśli chodzi o pasty, to hummus jest z pewnością najpopularniejszy. Dzisiajsza propozycja, to hummus z zielonym pieprzem, kaparami i suszonymi …
5 min
1
728
B
Blendman.pl
Czipsy z jarmużu
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
25 min
2
147
J
Jadlonomia.com
Spring Rolls
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
10
96
J
Jadlonomia.com