
Wegański makaron z soczewicą – sycące danie obiadowe, bogate w białko roślinne. Główne składniki to zielona i czerwona soczewica, pieczarki oraz aromatyczny sos na bazie koncentratu pomidorowego i czerwonego wina. Przygotowanie zajmuje 55 minut, a każda porcja dostarcza aż 35g białka! Dzięki soczewicy wspiera pracę mięśni i zapewnia długotrwałe uczucie sytości. Idealny wybór na rodzinny obiad. Podawaj z posypką świeżej bazylii i odrobiną oliwy dla podkreślenia smaku.
15 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
55 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/20 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/20
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kaszotto z bobem i kurkami
Lato, to taki czas, w którym pojawia się wiele sezonowych owoców, warzyw i grzybów. Dzisiaj przygotowałem dla Was kaszotto z …
50 min
4
577
P
Przepisydlazielonych.pl
Makaron z pieczonymi warzywami i pesto pietruszkowym
Makaron, makaron... Czy jest ktoś, kto go nie lubi? Ja mógłbym go jeść na okrągło! Tym razem przygotowałem dla siebie, …
35 min
4
447
P
Przepisydlazielonych.pl
Risotto z borowikami
Kiedy myślimy o risotto, wielu z nas wyobraża sobie bogaty, kremowy smak i delikatnie rozpływającą się konsystencję. Risotto to klasyk …
45 min
4
492
P
Przepisydlazielonych.pl
Makaron ze szpinakiem i fetą z piekarnika
Dzisiaj chciałbym podzielić się z Wami jednym z moich ulubionych przepisów – makaronem ze szpinakiem z piekarnika. To danie jest …
60 min
4
435
P
Przepisydlazielonych.pl