Wegański makaron z soczewicą

55 min
4 porcje
940 kcal
Wegański makaron z soczewicą
Wegański makaron z soczewicą – sycące danie obiadowe, bogate w białko roślinne. Główne składniki to zielona i czerwona soczewica, pieczarki oraz aromatyczny sos na bazie koncentratu pomidorowego i czerwonego wina. Przygotowanie zajmuje 55 minut, a każda porcja dostarcza aż 35g białka! Dzięki soczewicy wspiera pracę mięśni i zapewnia długotrwałe uczucie sytości. Idealny wybór na rodzinny obiad. Podawaj z posypką świeżej bazylii i odrobiną oliwy dla podkreślenia smaku.
15 min
Przygotowanie
40 min
Gotowanie
55 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/20 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/20
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Kaszotto z bobem i kurkami
🌱 Wegańska

Kaszotto z bobem i kurkami

Lato, to taki czas, w którym pojawia się wiele sezonowych owoców, warzyw i grzybów. Dzisiaj przygotowałem dla Was kaszotto z …

50 min
4
577
P
Przepisydlazielonych.pl
Makaron z pieczonymi warzywami i pesto pietruszkowym
🌱 Wegańska

Makaron z pieczonymi warzywami i pesto pietruszkowym

Makaron, makaron... Czy jest ktoś, kto go nie lubi? Ja mógłbym go jeść na okrągło! Tym razem przygotowałem dla siebie, …

35 min
4
447
P
Przepisydlazielonych.pl
Risotto z borowikami
🌱 Wegańska

Risotto z borowikami

Kiedy myślimy o risotto, wielu z nas wyobraża sobie bogaty, kremowy smak i delikatnie rozpływającą się konsystencję. Risotto to klasyk …

45 min
4
492
P
Przepisydlazielonych.pl
Makaron ze szpinakiem i fetą z piekarnika
🌱 Wegańska

Makaron ze szpinakiem i fetą z piekarnika

Dzisiaj chciałbym podzielić się z Wami jednym z moich ulubionych przepisów – makaronem ze szpinakiem z piekarnika. To danie jest …

60 min
4
435
P
Przepisydlazielonych.pl