Na chwilę przed Wielkanocą chcę Wam przekazać mój przepis na wegański mazurek. Jeśli macie ochotę przygotować go na nadchodzące Święta, to nie przysporzy Wam kłopotów i nie zabierze wiele czasu.
Są w moim życiu trzy kultowe mazurki.
Pierwszy i legendarny – mazurek mojej babci, który piekła nie tylko na Wielkanoc, ale także w te weekendy, gdy jako studentka przyjeżdżałam w odwiedziny do domu rodzinnego. Babcia wiedziała, że jej czekoladowy mazurek z kwaśnym dżemem to jest coś, co sprawi mi ogromną radość. W tamtym mazurku były jajka, masło, mleko w proszku, dużo cukru i tyle miłości, że ani nie tuczył, ani nie szkodził zdrowiu. Wręcz przeciwnie! 😉
Drugi to mazurek z białej czekolady, mascarpone, aromatyzowany angosturą, wykończony owocami macerowanymi w alkoholu. Wyjąt…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Brownie z kremem orzechowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Jogurtowy sernik
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …