
Wegański mazurek czekoladowy – pyszny deser bez cukru, idealny na wielkanocny stół. Przygotowany z mąki pszennej, wegańskiego jogurtu i erytrolu, zachwyca bogatym smakiem przy zachowaniu wartości odżywczych. Gotowy w 55 minut (w tym 25 minut pieczenia), dostarcza 407 kcal na porcję. Wysoka zawartość błonnika z siemienia lnianego wspiera trawienie. Perfekcyjny na świąteczne śniadanie lub podwieczorek. Podawaj udekorowany orzechami i świeżymi owocami dla dodatkowej świeżości.
30 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
55 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/19 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/19
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Brownie z kremem orzechowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
5612
J
Jadlonomia.com
Jogurtowy sernik
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
115 min
8
519
J
Jadlonomia.com
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com