Wegański omlet bez jajek – idealny!

40 min
3 porcje
Wegański omlet bez jajek – idealny!
Puszysty wegański omlet bez jajek – bezglutenowe śniadanie z fasolą mung i tofu. Klasyczny smak dzięki płatkom drożdżowym i soli kala namak, a złocisty kolor zapewnia kurkuma. Przygotujesz go w 40 minut (w tym 10 minut gotowania). Bogaty w białko z fasoli mung i tofu, wspiera mięśnie i długo syci. Idealny na weekendowe śniadanie lub szybki lunch. Podawaj z awokado i świeżymi warzywami dla dodatkowej porcji zdrowych tłuszczów i chrupkości.
30 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
40 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 3 porcji 10x
/11 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/11
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Idealne naleśniki bez jajek
🌱 Wegańska

Idealne naleśniki bez jajek

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
8
189
J
Jadlonomia.com
Pasta bezjajeczna
🌱 Wegańska

Pasta bezjajeczna

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
1
567
J
Jadlonomia.com
Buraczane pancakes
🌱 Wegańska

Buraczane pancakes

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
12
90
J
Jadlonomia.com
Tofucznica, czyli smażone tofu na śniadanie
🌱 Wegańska

Tofucznica, czyli smażone tofu na śniadanie

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

20 min
2
J
Jadlonomia.com