Zawsze uwielbiałem omlety, szczególnie ich przygotowywanie – wtłaczanie powietrza do masy jajecznej a potem powolne duszenie na patelni by osiągnąć puszysty, ale też sycący, pełen smaku posiłek. Wegański omlet bez jajek to trochę mój święty Graal, wiele pomysłów przeszło przez moje ręce zanim mogłem Wam przedstawić ten tutaj. Jedyny taki, który wychodzi za każdym razem, łączy w sobie odpowiedni smak i konsystencję. Jak zwykle z minimum składników i maksymalnie uproszczony. Nie będę przedłużał jak to w zwyczaju mają blogerzy od przepisów, łapcie recepturę na wegański omlet i zróbcie go sobie, bo na to zasługujecie!
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKI CHLEBEK KUKURYDZIANY - CORNBREAD
Chlebek kukurydziany poznałam dopiero w zeszłym roku przy okazji odwiedzin Nowego Jorku i od tego momentu zapragnęłam uzyskać wegański prze...
WEGAŃSKI SER JAK GORGONZOLA
Roślinna wersja gorgonzoli to chyba mój ulubiony, serowy przepis z E-BOOKA ! a z reszta to był jeden z serów, …
WEGAŃSKA PASTA MAKRELOWA - BEZZRYBNA PASTA Z WĘDZONEGO TOFU
Ta pasta zmieni Wasze życie! szczególnie jeśli byliście lub jesteście fanami pasty z wędzonej makreli, ta na bazie wędzonego tofu …
WEGAŃSKIE GOFRY ZE SZPARAGAMI I TOFU PO BENEDYKTYŃSKU
W tym roku szparagi jem w ilościach wręcz hurtowych, a to jedno z moich ulubionych śniadań. Chrupiące gofry z dodatkiem …