
Wegański paprykarz – pożywna pasta kanapkowa bogata w białko, idealna dla miłośników szybkich i zdrowych posiłków. Główne składniki to wędzone tofu i wodorosty nori, które nadają charakterystyczny smak. Przygotowanie zajmuje tylko 20 minut, a porcja dostarcza 10,5 g białka i 275 kcal. Dzięki zawartości białka roślinnego i jodu z nori wspiera mięśnie i pracę tarczycy. Świetna na śniadanie, lunch box lub kolację. Podawaj na pełnoziarnistym chlebie z dodatkiem świeżych warzyw dla chrupkości.
20 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
50 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/17 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/17
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wielkopolski twarożek z tofu
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
10 min
1
479
J
Jadlonomia.com
Aksamitna pasta z pieczonej papryki i czerwonej fasoli.
Jeśli lubisz smak papryki i pieczonego czosnku, to jestem przekonana, że słoiczek tej pasty będzie częstym gościem na Twoim śniadaniowym …
30 min
4
212
E
Easyvege.pl
Tofurożek czyli wegański twarożek z tofu – wersja podstawowa
...twarożek z tofu to doskonały sposób by szybko i bez zbędnego wysiłku stworzyć miękki, lekko tłusty serek, który sprawi, że …
10 min
4
178
V
Veganhigh.pl
Wegańska tortilla meksykańska
Tortilla meksykańska są to placki pszenne najczęściej używane do robienia wrapów. Bez drożdży, szybkie do wykonania i niesamowicie dobre.
25 min
4
220
B
Blendman.pl