Wegański pasztet nad pasztety – na święta, na zimno, na ciepło, na zawsze!
60 min
6 porcji
336 kcal

Wegański pasztet na święta i nie tylko – pyszna, bezglutenowa alternatywa pełna smaku! Ten wysokobiałkowy przysmak (13,6g białka/porcję) łączy czerwoną soczewicę, orzechy włoskie i aromatyczne przyprawy. Przygotujesz go w 60 minut, a dzięki błonnikowi wspiera trawienie. Idealny na świąteczny stół, ale sprawdzi się też jako codzienny comfort food. Podawaj na zimno z chlebem lub na ciepło z pieczonymi warzywami – smakuje wybornie w każdej wersji!
30 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/21 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/21
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wieniec cynamonowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
3374
J
Jadlonomia.com
Tofurniczki orzechowo – czekoladowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
225 min
12
258
J
Jadlonomia.com
Tofurnik dyniowy z kisielem żurawinowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
120 min
1
3866
J
Jadlonomia.com
Seler po grecku
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
471
J
Jadlonomia.com