Wegański pasztet nad pasztety – na święta, na zimno, na ciepło, na zawsze!

60 min
6 porcji
336 kcal
Wegański pasztet nad pasztety – na święta, na zimno, na ciepło, na zawsze!
Wegański pasztet na święta i nie tylko – pyszna, bezglutenowa alternatywa pełna smaku! Ten wysokobiałkowy przysmak (13,6g białka/porcję) łączy czerwoną soczewicę, orzechy włoskie i aromatyczne przyprawy. Przygotujesz go w 60 minut, a dzięki błonnikowi wspiera trawienie. Idealny na świąteczny stół, ale sprawdzi się też jako codzienny comfort food. Podawaj na zimno z chlebem lub na ciepło z pieczonymi warzywami – smakuje wybornie w każdej wersji!
📦 Meal prep 🤗 Comfort food 🎅 Świąteczne 🌾 Bezglutenowe 💪 Wysokobiałkowe 🌾 Wysokobłonnikowe
30 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
60 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 6 porcji 10x
/21 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/21
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Wieniec cynamonowy
🌱 Wegańska

Wieniec cynamonowy

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
3374
J
Jadlonomia.com
Tofurniczki orzechowo – czekoladowe
🌱 Wegańska

Tofurniczki orzechowo – czekoladowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

225 min
12
258
J
Jadlonomia.com
Tofurnik dyniowy z kisielem żurawinowym
🌱 Wegańska

Tofurnik dyniowy z kisielem żurawinowym

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

120 min
1
3866
J
Jadlonomia.com
Seler po grecku
🌱 Wegańska

Seler po grecku

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
471
J
Jadlonomia.com