
Wegański pasztet świąteczny – wyjątkowe danie bezglutenowe na bazie soczewicy brązowej i wędzonych śliwek, wzbogacone aromatycznymi przyprawami. Bogate w białko (16g na porcję) i błonnik, dostarcza cennych składników odżywczych. Dzięki soczewicy wspiera pracę układu pokarmowego i zapewnia długotrwałe uczucie sytości. Idealny na wigilijny stół lub świąteczny obiad. Podawaj z żurawiną i świeżym pieczywem dla wyjątkowego smaku. Przygotowanie zajmuje 2,5 godziny, ale aromatyczny efekt wart jest oczekiwania.
90 min
Przygotowanie
60 min
Gotowanie
150 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/14 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/14
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Jabłka faszerowane kiszoną kapustą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
225 min
6
120
J
Jadlonomia.com
Kulebiak z kiszoną kapustą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
220 min
4
578
J
Jadlonomia.com
Strucla z kapustą i grzybami, czyli wegańskie Święta nie tylko dla wegan.
Strucla z kapustą i grzybami na święta wygląda spektakularnie, a zrobienie jej wymaga mniej pracy niż ulepienie małych pasztecików.
170 min
8
341
E
Easyvege.pl
Wegański quiche zero waste po Wielkanocy
Wegański quiche zero waste - zamiast zmuszać się do dojadania poświątecznych resztek, warto nadać im nową, zachęcającą formę!
120 min
1
2228
E
Easyvege.pl