Właśnie rozpoczyna się Adwent, a wraz z nim przepiękny czas przygotowań do Świąt. Bez względu na to czy i jaką religię wyznajemy, jeśli celebrujemy grudniowe Święta, to poprzedzające je tygodnie są dla nas czasem wyjątkowego wyczekiwania i przyjemnych przygotowań. Moje przygotowania w dużej mierze dzieją się w kuchni! – dziś mam dla Was przepis na wegański pasztet, który powstał z myślą o bożonarodzeniowym stole i właśnie w trakcie zimowych Świąt cieszy najbardziej!
Dlaczego? – powodów jest kilka…
– Wspaniały, dymny aromat i intrygujący smak wędzonych śliwek stanowią mocne nuty w tym pasztecie! Ten efekt najmocniej cieszy, gdy na zewnątrz ziąb! 😉
– Mielone ziele angielskie w połączeniu z wędzonymi śliwkami pozwala przypomnieć sobie aromat najlepszych pieczeni i paszte…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie)
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyka kuchni polskiej. Tak bardzo je lubię, że często przygotowuję również poza sezonem świątecznym.
Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną
Idealne danie na wykorzystanie włoszczyzny po gotowaniu zupy! Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną rewelacyjnie smakuje samodzielni...
ŚWIĄTECZNE GOŁĄBKI Z SEITANEM, KASZĄ GRYCZANĄ I GRZYBAMI
U mnie w domu nigdy nie było tradycji jedzenia gołąbków w święta, jadło się je zwykle bez okazji. W tym …
Jabłka faszerowane kiszoną kapustą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.