Wegański pulled pork czyli imitacja szarpanej wieprzowiny to danie, które weganom, kochającym street food, jest znane dosyć dobrze. Może ze względu na to, że łatwo przygotować coś poszarpanego z roślin, odpowiednio spreparować i dodać sos, który nada nam całości smaku? W sumie wtedy dochodzimy już nie do imitacji, ale do pełnoprawnego dania z wykorzystaniem siły roślin. Mimo wszystko, wegański pulled pork, jeżeli chodzi o nomenklaturę, sprzedaje się zdecydowanie lepiej niż szarpany chlebowiec czy szarpany boczniak (którego notabene znajdziecie w przepisie tutaj) i z tego też względu tej nazwy używam. Mam nadzieję, że przepis z wykorzystaniem dosyć mało popularnego, ale dobrze dostępnego w Polsce, teksturowanego białka pszennego, dotrze do rzeszy głodnych wrażeń odbiorców. Trzymajcie si…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Piwne tofu z chili
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Domowy kebab wegański
Ten wegański kebab stanie się Waszym ulubionym domowym fast-foodem. Składniki pochodzą z popularnego sklepu, a przygotowanie zajmie chwilkę.
Wegański Wieśmac – bo kto mi zabroni?
...soczyste niemso, do tego użyjemy mojego sosu chrzanowo-gorczycowego i mamy to! Przepyszny wegański wieśmac będzie zaraz w waszych rękach!