Poniżej znajdziecie przepis na wegański quiche zero waste – ratuje on resztki świątecznej sałatki jarzynowej i pasztetu, które smutno zalegają w lodówce po Świętach! To prosty i szybki przepis na obiad, który właściwie zrobi się (prawie) sam! 😉
Czy tylko ja w wielkanocny wtorek rano staję przed perspektywą zdecydowanie zbyt mocno wypełnionej lodówki? – nieee… Założę się, że i Wy macie podobnie! 😉
Wśród rarytasów, które przygotowaliśmy na Wielkanoc, są takie smakołyki, które powstały przed 3 dniami i zdążyliśmy już nacieszyć się nimi w ich podstawowej formie, ale kilka porcji zalega wciąż jeszcze w lodówce. Poświąteczny wtorek jest to też ostatni dzwonek, by zjeść je bez obaw o to czy nie będą nieświeże. Sałatka majonezowa zdecydowanie nie powinna być przechowywana zbyt dług…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pierogi z kapustą i grzybami (wegańskie)
Pierogi z kapustą i grzybami to klasyka kuchni polskiej. Tak bardzo je lubię, że często przygotowuję również poza sezonem świątecznym.
Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną
Idealne danie na wykorzystanie włoszczyzny po gotowaniu zupy! Pasztet jaglalano-soczewicowy z włoszczyzną rewelacyjnie smakuje samodzielni...
ŚWIĄTECZNE GOŁĄBKI Z SEITANEM, KASZĄ GRYCZANĄ I GRZYBAMI
U mnie w domu nigdy nie było tradycji jedzenia gołąbków w święta, jadło się je zwykle bez okazji. W tym …
Jabłka faszerowane kiszoną kapustą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.