Ramen to zupa wywodząca się z kuchni japońskiej. Składa się z esencjonalnego bulionu, makaronu oraz pozostałych składników, dodawanych według własnych preferencji. Nie ma jednej, jedynej, prawilnej wersji. Dzisiaj przygotowałem dla Was wegański ramen, z kremowym i bardzo aromatycznym bulionem. Jest to moja wariacja na temat tej popularnej zupy.
Co sprawia, że mój bulion jest taki aksamitny, kremowy i jednocześnie pełen smaku? Bardzo ważnymi składnikami są tahini oraz mleko roślinne. To właśnie te dwa składniki odpowiadają za jasną barwę bulionu oraz za jego delikatny smak. Nie mniej ważny jest imbir, cebula oraz czosnek, które po podsmażeniu и podgotowaniu, zostają kompletnie zblendowane, aby powstał idealnie gładki i kremowy bulion… Jest to niecodzienne rozwiąza…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Flaczki z boczniaków (wegańskie)
Flaczki z boczniaków dzięki dużej ilości aromatycznych przypraw mają charakter tradycyjnych flaków. Idealne na chłodne wieczory i nie tylko!
Zupa kalafiorowa bez mięsa
Kiedy zastanawiamy się nad zdrowym, pożywnym i wegetariańskim daniem, które jednocześnie rozgrzeje w chłodne dni, często wybieramy zupy. Jednak zdarza …
Orzechowy bulion z pieczonych warzyw
Bulion z pieczonych warzyw to wcale nie taki trudny orzech do zgryzienia! Co zrobić, aby nasz bulion był yummy, mimo …
WEGAŃSKA ZUPA OGÓRKOWA
Wiele pisać nie będę, to moja ulubiona zupa z dzieciństwa - ogórkowa. Tym razem w klasycznej wersji, zabielana sojową śmietanką …